DAN ŠPORTA 2009 USPEŠNA PREDSTAVITEV JESENIŠKEGA ŠPORTA

DAN ŠPORTA 2009

USPEŠNA PREDSTAVITEV JESENIŠKEGA ŠPORTA

Zavod za šport Jesenice je v soboto 30. maja 2009 v Športnem parku Podmežaklja pripravil 1. DAN ŠPORTA OBČINE JESENICE. Namen prireditve je bil predstaviti dejavnost klubov in društev in šport še bolj približati občanom Jesenic. Športna zveza Jesenice, ki je bila soorganizator je kot regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije uspela Dan športa občine Jesenice uvrstiti v koledar športnih vikendov Olimpijskega komiteja Slovenije. In tako je bil jeseniški dan prvi v letošnjem letu v tej akciji Olimpijskega komiteja Slovenije.

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno aktivnostim šolske mladine. Organizatorji so jim pripravili turnir v malem nogometu, košarki trojke in hokeju na rolerjih.
Tokrat v ospredju ni bil rezultat, temveč predvsem druženje na športnih igriščih. Na turnir v hokeju na rolkah so se prdstavili tudi člani Hokejskega društva mladi Jesenice. Dopoldne so v TVD Partizanu na Koroški Beli izvedli dan odprtih vrat in predstavili svojo dejavnost.
V popoldanskem programu se je odvijala športna tržnica, rekreacijski turnir v malem nogometu za rekreativce, košarkarkarska tekma mladih jeseniških košarkarjev in kot poslastica nogometna tekma veteranov Nogometnega kluba Jesenice in hokejistov Acroni Jesenic.
Na športni tržnici so svoje programe predstavili : Kolesarsko društvo Sportpoin iz Jesenic, ki je za obiskovalce pripravil kolesarski poligon in omogočil obiskovalcem tekmovanje za lepo nagrado. Na poligonu se je v spretnostni vožnji pomerilo kar 82 obiskovalcev. Na svoji stojnici so se predstavili tudi člani Nogometnega kluba Jesenice in tudi oni so obiskovalcem nudili možnost tekmovanja v streljanju v tarčo. Zmagovalec je za nagrado prejel majico Nogometnega kluba Jesenice. Podobno tekmovanje je pri svoji stojnici izvajal tudi Hokejski klub Acroni Jesenice, ki je udeležencem podelil nekaj vstopnic za eno od tekem v novi sezoni. Olimpijski teke v Sloveniji in druge rekrativne prireditve je na svoji stojnici predstavljala Športna zveza Jesenice za regijsko pisarno Olimpijskega komiteja Slovenije. Programe za jesensko zimsko obdobje so že predstavili na svoji stojnici člani TVD Partizana Jesenice. Zelo dobro je bilo obiskano tudi kegljišče Podmežakljo, kjer so se obiskovalci lahko preizkusili v kegljanju pod strokovnim vodstvom članov Kegljaškega kluba Jesenice. Kegljači na ledu Kegljaškega kluba Jesenice so obiskovalcem ponudili možnost preizkusa tega športa, tokrat seveda na asfaltu. Veliko zanimanja pa so poželi člani Judo kluba Jesenice, ki so predstavili program G juda – juda za osebe s posebnimi potrebami, ki so prikazali trening in borbe. Nastopile so tudi maržoretke TVD Partizana Jesenice, nato pa so improvizirani borilni prostor v športnem parku zavzeli člani judo sekcije TVD Partizana Jesenice, ki so prav tako demonstrirali svojo dejavnost, med drugim pa se je na blazinah pokazal tudi letošnji državni prvak Miha Kavčič.
Izjemno predstavitev svoje dejavnosti pa so pripravile članice Drsalnega kluba Jesenice, ki so na svoji stojnici prikazovale video posnetke treningov in tekmovanj iz pretekle sezone, nato pa so vse tekmovalke kluba od najmlajših do članic prikazale tudi “letni ” trening z elemti, ki jih izven ledu trenirajo na “suhem”.
Svojo dejavnost pa so pokazali tudi najmlajši košarkarji Košarkarskega kluba -moški Jesenice.
Na koncu pa še rezultat nogometne tekme med Veterani NK Jesenice in državnimi prvaki HK Acroni Jesenice. Zmagali so veterani nogometaši in to zelo tesno z 2 : 1.

Dan športa je dosegel svoj namen. Klubi, ki so sodelovali so svojo priložnost predstavitve izkoristili maksimalno in poželi simpatije blizu 400 obiskovalcev, mladi so preživeli prijetno dopoldne v Športnem parku, marsikdo od obiskovalcev pa se je prvič v življenju preizkusil v različnih panogah. Za najmlajše obiskovalce je Mladinski center Jesenice pripravil tudi likovno delavnico, zvečer pa še rock koncert v hodniku hokejske dvorane. Skratka bilo je zanimivo in pestro !

Branko Jeršin

maj-dansporta-a-001.jpgmaj-dansporta-a-002.jpgmaj-dansporta-a-003.jpgmaj-dansporta-a-004.jpg
maj-dansporta-a-005.jpgmaj-dansporta-a-006.jpgmaj-dansporta-a-007.jpgmaj-dansporta-a-008.jpg
maj-dansporta-a-009.jpgmaj-dansporta-a-010.jpgmaj-dansporta-a-011.jpgmaj-dansporta-a-012.jpg
maj-dansporta-a-013.jpgmaj-dansporta-a-014.jpgmaj-dansporta-a-015.jpgmaj-dansporta-a-016.jpg
maj-dansporta-a-017.jpgmaj-dansporta-a-018.jpgmaj-dansporta-a-019.jpgmaj-dansporta-a-020.jpg
maj-dansporta-a-021.jpgmaj-dansporta-a-022.jpgmaj-dansporta-a-023.jpgmaj-dansporta-a-024.jpg
maj-dansporta-a-025.jpgmaj-dansporta-a-026.jpgmaj-dansporta-a-027.jpgmaj-dansporta-a-028.jpg
maj-dansporta-a-029.jpgmaj-dansporta-a-030.jpgmaj-dansporta-a-031.jpgmaj-dansporta-a-032.jpg
maj-dansporta-a-033.jpgmaj-dansporta-a-034.jpgmaj-dansporta-a-035.jpgmaj-dansporta-a-036.jpg
maj-dansporta-a-037.jpgmaj-dansporta-a-038.jpgmaj-dansporta-a-039.jpgmaj-dansporta-a-040.jpg
maj-dansporta-a-041.jpgmaj-dansporta-a-042.jpgmaj-dansporta-a-043.jpgmaj-dansporta-a-044.jpg
maj-dansporta-a-045.jpgmaj-dansporta-a-046.jpgmaj-dansporta-a-047.jpgmaj-dansporta-a-048.jpg
maj-dansporta-a-049.jpgmaj-dansporta-a-050.jpgmaj-dansporta-a-051.jpgmaj-dansporta-a-052.jpg
maj-dansporta-a-053.jpgmaj-dansporta-a-054.jpgmaj-dansporta-a-055.jpgmaj-dansporta-a-056.jpg
maj-dansporta-a-057.jpgmaj-dansporta-a-058.jpgmaj-dansporta-a-059.jpgmaj-dansporta-a-060.jpg

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X