ULIČNI HOKEJ TURNIR OSNOVNIH ŠOL ZA POKAL JEKLENA VOLJA

ULIČNI HOKEJ  – TURNIR  OSNOVNIH ŠOL  ZA  POKAL JEKLENA  VOLJA

JEKLENA  VOLJA  OSNOVNI ŠOLI  KOROŠKA  BELA

Ob praznovanju državnega  praznika Dan slovenskega športa  in aktivnostim v Evropskem tednu športa (BE ACTIVE) smo na Jesenicah, mestu hokeja v okviru medobčinskih šolskih tekmovanj v program uvrstili tudi ulični hokej.

Generacije Jeseničanov so v otroških letih preživljale svoj prosti čas z igranjem hokeja na ulicah in dvoriščih. Otroci so nekoč celo samo iniciativno organizirali celo tekmovanja med ulicami, bloki, naselji.

HDD SIJ Acroni Jesenice je pred leti že organiziral turnir v uličnem hokeju ob podpori družbe SIJ Acroni. Žal je covid nato preprečil nadaljevanje aktivnosti na tem področju. Pred prvo tekmo v lanski sezoni, sta turnir v uličnem hokeju ponovno skupaj pripravila Športna zveza Jesenice in HDD SIJ Acroni poimenovali so ga Jesenice mi smo hokej. Ker pri Športni zvezi Jesenice spoštujejo tradicijo, so se odločili, da v program medobčinskih šolskih tekmovanj v šolskem letu 2024/2025 uvrstijo tudi tekmovanje v uličnem hokeju. SIJ Acroni kot generalni sponzor jeseniškega hokeja je na prošnjo hokejskega društva in športne zveze Jesenice z veseljem podprl projekt tekmovanja v uličnem hokeju in prijazno dovolil, da se uporabi za ime turnirja slogan JEKLENA VOLJA! In tako so danes (25.9.2024) ekipe jeseniških osnovnih šol prvič tekmovale na medobčinskem šolskem tekmovanju v uličnem hokeju.

Turnir so skupaj izpeljali HDD SIJ Acroni Jesenice, Športna zveza Jesenice, ter Zavod za šport Jesenice, ki je omogočil tekmovanje na malem igrišču z umetno travo pred hokejskim hramom Podmežaklo.

Na turnirju so sodelovale štiri ekipe iz osnovnih šol Tone Čufar Jesenice in Koroške Bele. Pokal Jeklena volja je osvojila ekipa osnovne šole Koroška Bela, ki je v napetem finalu premagala ekipo iz osnovne šole Tone Čufar z rezultatom 6:3.

Morda še to, vseh šest odigranih tekem je bilo odigranih borbeno in zavzeto, ob tem pa s veseljem zapišemo, da na celem turnirju ni bilo niti ene izključitve! Zares lep športni dogodek, ob spominu na jeseniško tradicijo.

 

Related Posts