Tekaški kronometer na Jesenicah Pomladni tek 2021

Tekaški kronometer na Jesenicah – Pomladni tek 2021

sobota, 20.3.2021

Si želite izmeriti čas v teku na 10km?

Vsi, ki bi želeli preizkusiti svoje tekaške sposobnosti ob začetku nove tekaške sezone in si izmeriti čas v teku na 10km vam sporočamo, da bo to možno v soboto, 20.marca 2021 od 10:00 dalje. Merjenje časov teka bomo izpeljali, če bo do ponedeljka, 15.3.2021 prijavljenih vsaj 30 tekačev.

Letošnjega tradicionalnega Pomladnega teka kot ga poznamo iz prejšnjih let ne bo. Vsem zainteresiranim ljubiteljem teka bi glede na veljavne odloke in priporočila NIJZ ob korona krizi omogočili osebni preizkus tekaških sposobnosti pod prilagojenimi pogoji.

Prijavnine na tek ni. Ob pravočasni prijavi (do ponedeljka, 15.3.2021) vsak prijavljeni tekač v dobi v vrečki spominsko majico, energijsko ploščico in napitek. Prijava bo možna tudi v dneh pred tekom do preizkusa v soboto, 20.2.2021 do 9:45..

Tekači bodo na startni listi razporejeni po prijavljenih rezultatih od najpočasnejšega do najhitrejšega. Točen razpored startov prijavljenih tekačev bo objavljen v petek po 13:00 na spletni strani Zavoda za šport Jesenice.

Na startno mesto se tekač javi minuto pred napovedanim startom z zaščitno masko na obrazu, katero odstrani neposredno pred startom. V času čakanja na start in ob prihodu v cilj je potrebno prizadevati ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo. Po prihodu v cilj je ciljni prostor potrebno takoj zapustiti. Časi teka se bodo beležili v ženski in moški kategoriji posebej. Skupne razglasitve rezultatov ne bo.

Start teka:
Start tekaškega kronometra po naprej pripravljenem razporedu bo v soboto, 20.3.2021 od 10:00 dalje v Športnem parku Podmežakla.

Trasa teka:
Trasa teka je zaradi zasneženega dela kolesarske steze pri mejnem platoju Karavanke spremenjena!
Trasa teka bo speljana iz športnega parka mimo pomožnega nogometnega igrišča po Verdnikovi cesti na kolesarsko stezo pod pobočjem Mežakle proti Hrušici. Po koncu kolesarske steze na Hrušici tekači zavijejo desno preko mostu čez avtocesto proti Hrušici in nato levo proti  Darsovi avtocestni bazi na Hrušici po cesti med mejnim platojem Karavanke in strugo reke Save. Proti koncu dovozne ceste na 5km sledi obrat. Tekači se po isti trasi vračajo nazaj v športni park.

Prijave na tek:

  • Vsak, ki odda predprijavo do ponedeljka, 15.3.2021 do 12.00 na naslov [email protected] dobi spominsko tekaško majico z dolgimi rokavi,
  • na elektronski naslov [email protected] so možne prijave do petka, 19.3.202,
  • možnost prijave pred tekom v soboto na prireditvenem prostoru med 9:00 in 9:45.

Ob prijavi je potrebno navesti:

  • ime in priimek,
  • leto rojstva
  • kraj bivanja, klub, športno društvo
  • pričakovani ali najboljši čas v teku na 10km
  • konfekcijsko številko (prijave do 15.3.2021)

V času dogajanja bodimo odgovorni in upoštevajmo vse veljavne predpise in priporočila NIJZ.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X