Sproščanje ukrepov na področju športa v športnem parku Podmežakla bo ponovno živahno

Sproščanje ukrepov na področju športa – v športnem parku Podmežakla bo ponovno živahno

21.5.2020

Vlada RS je 15. maja 2020 sprejela Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti. Odlok dovoljuje izvajanje športnih dejavnosti z 18. majem 2020, od sobote 23. maja 2020 pa se tudi dovoljuje prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni in vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših.

Omenjeni ukrepi pomenijo, da se v športni park Podmežakla ponovno lahko vrnejo vsi uporabniki. V sredo 27. maja 2020 bomo v znamenju sproščanja ukrepov organizirali Cooperjev tekaški test v Športnem parku Podmežakla.

Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah. Odlok dovoljuje stik med udeleženci vadbe in tekmovanj. Nadaljuje se lahko tudi z usposabljanji v športu.

Pri izvajanju športnih aktivnosti je potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X