V Španovem vrhu rekordno leto

V Španovem vrhu rekordno leto

5.11.2020

Priloge:

V letu 2020 Zavod za šport Jesenice že sedmo leto zapored organizira akcijo »Osvajalec Španovega vrha«. Na vrhu priljubljene izletniške točke Španov vrh je postavljena vpisna knjiga, kamor se pohodniki vpisujejo preko celega leta. Na nočnem pohodu ob polni luni nato vsako leto podelimo priznanja pohodnikom, ki se na vrh povzpnejo vsaj 20x. Pohod bo v letu 2021 na sporedu 28.1.2021.
Priznanja se podeljujejo po sledečem principu: 20 in več vzponov – bronasto priznanje, 40 in več vzponov – srebrno priznanje, 60 in več vzponov – zlato priznanje.

V letošnjem letu akcija po obiskanosti in vpisih v knjigo podira rekorde, saj smo do 4.11.2020 zabeležili že 9972 vzponov, kar pomeni 32 vzponov dnevno. Enega izmed kriterijev za priznanje je izpolnilo že 118 pohodnikov. Do letošnjega leta smo največ vpisov zabeležili v letu 2017 in sicer 9539, kar pomeni, da bomo letos rekord krepko presegli.

Še vedno vas želimo opozoriti na situacijo v zvezi z virusom COVID-19. Svetujemo vam, da ravnate previdno, upoštevate razdaljo pri hoji in pri zadrževanju na poteh in vrhu, oziroma ravnate v skladu s priporočili NIJZ.

Vsem pohodnikom se zahvaljujemo za vpisovanje v knjigo.
V zgornjem delu poti na Španov vrh smo v dogovori z lastniki namestili usmerjevalne in opozorilne table, ker želimo, da se za vzpon in spust uporablja pot ob robu travnika. Zaradi množičnega obiska namreč pot vedno bolj posega v travnik, kar otežuje kmetijsko obdelavo.
Hvala za vaše razumevanje!

Stanje v vpisni knjigi do 4.11.2020:

Beležimo samo pohodnike, ki so že dosegli enega izmed kriterijev za priznanje.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X